Opdatering - COVID-19

26-10-2020

Det er en svær tid, som vi i fællesskab skal navigere i. Corona’en er på vej tilbage for fuld kraft og her spiller vi på Holstebro Sportsrideklub også en aktiv rolle i at mindske unødige smittekæder og lign.

I bestyrelsen har vi et massivt fokus på at handle i tide og i overensstemmelse med myndighedernes retningslinjer. Vi har i bestyrelsen et stort ansvar for at træffe de rette beslutninger og du som medlem, har et stort ansvar i at leve op til dem og efterfølge retningslinjerne.

I særdeleshed har vi fokus på, ikke at agere uhensigtsmæssigt og derfor har vi som tidligere udmeldt valgt at udskyde HOSK støtte-stævnet. Det er vi naturligvis kede af, men ser det som rettidig omhu og den eneste rigtige beslutning. Dette går også hånd i hånd med Regeringens krav om at nedsætte sociale aktiviteter.

Der har været forespørgsel fremme omkring forlængede åbningstider på HOSK. Bestyrelsen har besluttet, at vi på nuværende tidspunkt og ikke mindst af hensyn til hestene ikke vil udvide åbningstiderne, da det er vores vurdering at med den ellers nedsatte sociale aktivitet i samfundet, så bør det være muligt at kunne komme på HOSK i den nuværende åbningstid. Dog er der som altid mulighed for at kontakte Mikael eller Johanne, hvis man ekstraordinært har brug for adgang til HOSK udenfor åbningstiden.

Specifikt kommer følgende retningslinjer til at gælde på HOSK de næste 4 uger (eller til andet meldes ud):

Vedr. brug af mundbind, så forventes det, at der kommer nærmere information om dette fra Dansk Rideforbund senest onsdag den 28. oktober, hvorfor vi i denne orientering ikke kommer nærmere ind på rammerne herfor, da vi ikke kender dem pt.

Almindeligt ophold og klargøring på en rideskole betegnes umiddelbart ikke som én helhed. Der må derfor være mere end 10 personer til stede på rideskolen, hvis disse ikke er en del af samme arrangement.

Specifikt betyder det at der må opholde sig max. 10 (over 21 år) / max. 50 (under 21 år) personer samtidigt følgende steder på HOSK:

I forbindelse med undervisning må forældre opholde sig langs barrieren, så længe dette sker med 1-2 meters afstand til øvrige forældre. Alternativt, så skal undervisning følges fra Rytterstuen.

Efter brug af elevhestenes udstyr, skal dette tørres af. Da der pt. ikke er krav om afspritning af udstyr og at sprit ligeledes ikke er godt for udstyret forebygger vi ved at tørre af med de vådservietter, der findes i den lille ridehal.

Alle er nødt til at begrænse, hvor mange personer man tager på HOSK i forbindelse med pasning af egen hest og/eller undervisning.

Generelt skal alle huske, at hvis man har symptomer eller er del af en smitteopsporing, så må man under ingen omstændigheder komme på HOSK førend, der foreligger en negativ Corona-test.

På HOSK kom vi stærkt gennem foråret – takket være jer medlemmer. Nu skal vi igen løfte en fælles byrde og komme stærkt gennem efteråret/vinteren.

Men hvis nogen kan – så er det os på HOSK.

På bestyrelsens vegne,

Mikael - formand